Stel je vakantie samen

Muzikaal Bootwateren BBQ

 

De befaamde Bootwateren BBQ

Boekt u op Koudenburg een accommodatie of kampeerplaats, boek dan op zaterdag vanaf 19:00 uur, tevens de gezamelijke BBQ met uw gezelschap bij de A.G.'s Pub. 

Geef aan bij de opmerkingen dat u hiervan gebruikt wilt maken bij uw boeking, we boeken dit er dan bij. Voordelig, gezellig & wel zo gemakkelijk !

DIRECT BOEKEN

 

Muzikaal Bootwateren Hollum

Jaarlijks wordt in Hollum in het derde weekend van juni (zaterdags) het "Muzikaal Bootwateren Ameland" georganiseerd. Een gezellig festival met optredens van shanty koren, dweilorkesten, zangers en straattheater, op verschillende podia in het dorp Hollum. Daarnaast zijn er voor de kinderen activiteiten. Het festival in het dorp begint meteen na de demonstratie van de paardenreddingboot op het Zuid-West strand bij het paardengraf. Voor meer informatie: www.bootwateren.nl.

De naam “Bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van twee borrels en een sigaar, die als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij KNRM. Het "Bootwateren" wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot nog altijd in stand gehouden.